Voorbereiding lesdag 1: Basis van het trainingsacteren
Voorbereiding lesdag 2: verschillende soorten spel
Voorbereiding lesdag 3: afstemmen, schakelen en fine tunen
Voorbereiding lesdag 4: werken met weerstand en agressie
Voorbereiding lesdag 5: werken met methodieken
Voorbereiding lesdag 6: voorbereiding op het assessment

Verdieping*

Voorbereiding

De eerste keer dat je als trainingsacteur aan de slag gaat, is heel erg spannend. Wat zou de trainer verlangen van je als trainingsacteur? Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is belangrijk dat je als trainingsacteur de volgende zaken goed kent: de theorie, wie is de organisatie, waar gaat de training over, locatie, datum en tijd, wie zijn de deelnemers, op welke afdeling werken ze, hebben mensen ervaring met het werken met acteurs, werkt de trainer met een bepaalde methodiek? Stel jij jezelf voor aan de groep of stelt de trainer je voor? Hoe is de samenstelling van de groep. Zijn er specifieke zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe laat aanwezig, rolverdeling, de procedure, hoe start het rollenspel, één keer of na de feedback nogmaals voor een tweede kans.

Corporate knowledge big 5:

Als trainingsacteur is het belangrijk dat je het bedrijf kent en weet waar je aan de slag gaat. Dit noemen we: de Corporate knowledge big 5:

  • geloofwaardigheid van het spel.
  • het kunnen aansluiten op het leerdoel van de deelnemers met inachtneming van het model van de theorie die in de training wordt gehanteerd.
  • de toegevoegde waarde van de traingingsacteur binnen de training, voor deelnemers en ten opzichte van de trainer.
  • feedback.
  • corporate knowledge (algemeen, wat voor soort bedrijf, cultuur, jargon etc?)
Trainingsacteur Academie