Permanente Educatie

Micro-expressie en non-verbaal gedrag

Voor trainingsacteurs die expert willen worden in het leren observeren, herkennen en interpreteren van micro-expressie en non-verbaal gedrag bij de ander. Om zo, als trainingsacteur nog beter in spel hierop in te kunnen spelen, als ook de feedback in en na het spel hierop aan te kunnen passen. 

Micro-expressie en non-verbaal gedrag

In deze training leer je alles over micro-expressie en non-verbaal gedrag.  Micro-expressies zijn korte spierbewegingen in het gezicht die een halve seconde of korter duren. Micro-expressies verschijnen vaak onbewust op ons gezicht en drukken de emoties uit die we op dat moment voelen.  De emoties die wij kunnen zien zijn: woede, afkeer, angst, verrassing, geluk, verdriet en minachting. Iedereen kan de taal van Micro-signalen leren!

Als iemand zijn emoties probeert te verhullen lekken deze vaak uit door micro-expressies en non-verbale signalen. We missen doorgaans deze expressies. Dit zijn momenten dat men het gevoel krijgt dat iets niet klopt omdat onbewust de tegenstrijdigheden wel zijn waargenomen. Bij het leren van micro-expressies leer je bewust het verschil zien tussen wat je hoort en wat je ziet.

Door het herkennen van de emoties kun je beter anticiperen op dat wat de ander jouw duidelijk probeert te maken.

In de training leer je:

Na het volgen van de training:

PE Micro-expressie en non-verbaal gedrag

300 btw vrijgesteld
  • Duur: 1 dag
  • Specialisme: Basisopleiding Trainingsacteur
  • Aantal PE punten: 10
  • Maximaal aantal deelnemers: 12

Wacht niet langer en schrijf je in!

Klik op inschrijven om de opleidingsdata te bekijken en je in te schrijven voor de eerstvolgende basisopleiding tot trainingsacteur bij jou in de buurt.

Trainingsacteur Academie