Wij geloven in een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is
Het leven zelf is een podium
Acteerlessen en workshops met als thema inclusie

Theater van Betekenis

Logo Theater van Betekenis
Wij geloven in een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is en volledig wordt gerespecteerd. Wij zijn vastberaden om discriminatie tegen te gaan en streven naar een inclusieve samenleving waarin diversiteit wordt omarmd en gevierd. 

Visie achter de stichting Theater van Betekenis

Door de diverse educatieve en creatieve activiteiten van de Trainingsacteur Academie staan wij midden in de maatschappij. Vanuit deze positie vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een samenleving waar de individualiteit van alle deelnemers gewaarborgd wordt. Vanuit deze visie hebben wij de stichting ‘Theater van Betekenis’ opgericht.

Discriminatie berooft mensen van kansen, tast hun waardigheid aan en creëert onnodige verdeeldheid tussen individuen en groepen.

Wij geloven in een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is en volledig wordt gerespecteerd, ongeacht hun afkomst, geslacht, geloof, seksuele geaardheid, leeftijd, of welke individuele kenmerken dan ook. Daardoor zijn wij vastberaden om discriminatie tegen te gaan in al haar vormen en streven naar een inclusieve samenleving waarin diversiteit wordt omarmd en gevierd. Hoe meer diversiteit, hoe meer creativiteit!

Onze visie zullen wij uitwerken door middel van het aanbieden van theatervoorstellingen, acteerlessen, workshops en evenementen waar het doel is om een platform te bieden voor bewustwording over inclusie, diversiteit en acceptatie.

Onze focus is op gemeenschappen in de samenleving die zwaar getroffen worden door discriminatie. Momenteel ontrollen wij bijvoorbeeld een theatervoorstelling met als doel om de sociale acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap te verbeteren op middelbare scholen.

Theater

Het doel is om mensen aan het denken te zetten over sociale inclusie door middel van het neerzetten van voorstellingen die emoties opwekken en ons in verroering brengen. Het theater is een combinatie van kunstvormen die samensmelten om een onvergetelijke ervaring te creëren.

Bovendien is het theater een plek van gemeenschap. Tijdens een voorstelling zitten onbekenden van elkaar zij aan zij, en delen zij een collectieve ervaring. De verwondering en de emoties komen los. Het theater raakt ons op een dieper niveau waardoor wij gaan nadenken over de wereld om ons heen.

De magie van een theatervoorstelling is dat het leven zelf een podium is, klaar om verkend te worden met open geest en hart.

Gemeenschap en betrokkenheid

De stichting gaat een nauwe band aan met de gemeenschappen die worden ondersteund. Door middel van samenwerkingen, outreach programma’s en participatie van het publiek wordt de betrokkenheid bevorderd, welk zal leiden tot een duurzame social impact. Speciale focus zal uitgaan naar Nederland en Caribisch Nederland: Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustacius en Saba,  Aruba en Curaçou.

Acteerlessen & Workshops

De stichting zal acteerlessen en workshops aanbieden met als thema inclusie, in combinatie met het ontwikkelen van een theatervoorstelling, of los hiervan.


Acteerlessen bieden tal van voordelen, niet alleen voor beginnende acteurs, maar voor iedereen die de behoefte heeft om zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze bevorderen persoonlijke groei en het vermogen om met verschillende situaties in het leven om te gaan.


Door middel van creatieve expressie kunnen mensen hun zelfvertrouwen ontwikkelen. Het verbetert de communicatieve vaardigheden en verhoogt het vermogen tot empathie. Via het acteren plaatst men zichzelf in de schoenen van een ander wat stimuleert dat de ervaringen en emoties van een ander beter kunnen worden begrepen.


Het samenwerken om een theaterstuk te creëren met andere acteurs, regisseurs en technici ontwikkelt het vermogen tot samenwerking en teambuilding. Zodoende leert men hoe effectief samen te werken naar een gezamenlijk doel.


Naast het ontwikkelen van theatervoorstellingen, acteerlessen en workshops zullen wij ook evenementen organiseren die onze visie ondersteunen. We willen via onze activiteiten een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die de behoefte heeft om mee te werken aan een inclusieve samenleving.

Resultaat

Mensen komen in hun kracht te staan, bekijken zaken vanuit een nieuw perspectief, en positieve sociale verandering zal worden bewerkstelligd.

De thema’s rondom een inclusieve maatschappij zullen wij met volle energie uitdragen via het brede draagvlak van onze theatervoorstellingen, acteerlessen, workshops en evenementen.

Er zullen regelmatig updates komen van onze activiteiten op deze webpagina en via social media.

Voor meer informatie over de stichting zijn wij te bereiken op onderstaand mailadres en telefoonnummer:

Stichting Theater van betekenis
Plasdijk 2 B 7475 TD Markelo
030 – 8908691

info@theatervanbetekenis.nl
KVK-nummer: 90828704

Voorstelling HoLeBi

Trainingsacteur Academie