Master assessments

Welkom

Als assessment acteur zet je je vaardigheden in om een beoordeling van je tegenspeler mogelijk te maken. Deze beoordeling kan plaatsvinden binnen een officieel assessment bij sollicitaties of als onderdeel van een trainings- of coachingtraject.

Zowel bij een officieel assessment als in een trainings- of coachingstraject is het doel voor de trainingsacteur om de kandidaat of deelnemer ruimte te geven om zijn of haar competenties te laten zien.
Je roept tijdens het rollenspel competenties en gedragskenmerken op, behorende bij een functieprofiel of trainingsdoel. Je bent toetsingsmateriaal en een belangrijke facilitator voor de kandidaat of deelnemer om te laten zien wat hij of zij in huis heeft.

Met andere woorden, met jouw spel kun je bepalend zijn of iemand wel of niet goed uit de verf komt tijdens het assessment.

Trainingsacteren versus assessment acteren

Het grote verschil tussen trainingsacteren en een assessment acteren is, is dat er bij een assessment een beoordeling plaatsvindt. Daarnaast is een assessment een één-op-één situatie, zonder andere deelnemers, alleen de adviseur of psycholoog kijkt mee.

De master module Assessments

Binnen deze verdiepende module van de Master tot assessment acteur, leer je hoe je met jouw spel de competenties van de kandidaat naar boven kunt halen om vervolgens zijn of haar niveau te bepalen.

Voor (ervaren) trainingsacteurs kan het soms lastig zijn om de helpende, coachende houding die je gewend bent aan te nemen, los te laten. Als assessment acteur moet je objectief zijn en zijn er grenzen aan de kansen die je de kandidaat geeft om zichzelf te laten zien.

Tijdens de Master leer je dan ook de juiste balans te vinden tussen het bieden van zogenoemde ‘platforms’ waar de kandidaat op in kan haken en het moment waarop de kandidaat voldoende kansen heeft gehad en je het spel moet afronden. Een mooie uitdaging!

De online leeromgeving: een essentieel onderdeel

Deze online leeromgeving is een essentieel onderdeel van de totale Module Assessments die bestaat uit:

  • 2 opleidingsdagen op locatie
  • Deze online leeromgeving

Het is belangrijk dat je de online hoofdstukken vóór de opleidingsdagen doorloopt. Theorie die hier behandeld wordt, vormt de basis voor het oefenen in de praktijk. Tijdens de opleidingsdagen worden alleen de highlights van de theorie herhaald en is er gelegenheid tot vragen stellen. Zo is er extra veel tijd om te oefenen en te spelen!

Trainingsacteur binnen assessments is het ultieme waar je als trainingsacteur naartoe kan werken.


Hoe gebruik je de online leeromgeving?

Voorafgaand aan elke fysieke opleidingsdag open je deze online leeromgeving. Je hebt toegang tot de online leeromgeving op elk device: laptop, tablet of smartphone. Zo kan je waar en wanneer je wilt je voorbereiden.

Wat vind je in de online leeromgeving?

In deze online leeromgeving vind je hoofdstukken met de volgende thema’s:

  • Wat is assessment acteren?
  • Opbouw van het spel
  • Reflectievragen
  • Hoe werkt het assessment?
  • Casus assessment

Bewaar je vragen

Heb je na het doorlopen van de online module vragen? Schrijf deze dan voor jezelf op en stel ze aan de trainer tijdens de fysieke opleidingsdag.

Veel succes!

Trainingsacteur Academie