Hoe werkt het assessment?
Aan het eind van opleidingsdag 2 laat je aan je medecursisten zien, welke vaardigheden en inzichten je hebt opgedaan en hoe je deze toepast.
We doen dit middels een proeve van bekwaamheid. Dit betekent dat je casuïstiek ontvangt (gerelateerd aan de inhoud van de cursus) en deze uit gaat spelen tegenover je medecursisten. Na deze proeve ontvang je feedback van je trainer en medecursisten op:
- Waar mag je vooral mee doorgaan?
- Waar mag je mee stoppen?
- Waar mag je in het vervolg op letten?
We noemen deze vorm van evalueren ook wel een peer-assessment. Het ontvangen van feedback van je mede-trainingsacteurs en trainers wordt in deze cursus belangrijker gemaakt dan in de basisopleiding. Je bent immers al trainingsacteur. Als professionals dragen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid en passie voor het vak. Daarbij maken we dus gebruik van elkaars kritische en deskundige blik.
Voor het assessment krijg je aan het begin van de dag een uitgebreidere instructie over hoe we dit peer-assessment vorm gaan geven en hoe je proeve eruit gaan zien. Globaal zal je 20 minuten spelen met 10 minuten feedback.
Herkansing?
In principe is het niet mogelijk om voor de proeve te zakken. Wel is het zo dat je door gerichte feedback weet wat je nog te ontwikkelen hebt en wat je sterke punten zijn. Daarnaast kan het zo zijn dat je even vastloopt of het niet gaat zoals je had gedacht. In overleg kunnen we altijd kijken hoe we hier verder invulling aan geven.