Trainingsacteren op unieke plekken, met mooie mensen.

Trainingsacteren brengt je op unieke plekken, maar je ontmoet ook steeds weer verschillende mooie mensen.
Elza Lotte van de Trainingsacteur Academie vertelt
:

Waarom ben je trainer geworden?

Al tijdens mijn studie (HBO Docent Theater) begon ik met werken als trainingsacteur. Het acteren in combinatie met het trainingselement, vond ik razend interessant. Zelf heerlijk onderduiken in verschillende emoties en ondertussen oog hebben voor (het gedrag van) de ander. Tijdens de bekende corona-jaren, vulde ik mijn week steeds meer met trainingsacteren en het begeleiden van nieuwe trainingsacteurs. Kennis overdragen op deze manier vond ik ook heel leuk om te doen! Hé, ik ben ook docent. Waarom deze twee niet combineren? Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Tjerk Jan opgebeld. Inmiddels een paar opleidingen verder en nog steeds ben ik een hele enthousiaste trainer!

Wat is jouw expertise binnen het vak?

Ik ben altijd op zoek naar het unieke element bij iemand: zowel in het trainen, als bij het acteren. We kunnen tig boeken lezen over trainingsacteren en communicatie, maar wat past bij jou? Waar ben jij uniek in? Hoe zorg je ervoor dat het geen ‘stukje’ wordt, maar echte, oprechte communicatie?

En ik hou ook van verbinding en saamhorigheid. We werken en trainen samen!

Wat was je interessantste opdracht tot nu toe?

Pfoe, dit is echt een moeilijke vraag!

Het trainingsacteren heeft mij op heel veel mooie of unieke plekken gebracht: van slapen in een tent in een oefendorp, tot de meest luxe hotelzalen (met de meest luxe hapjes). Daarnaast maakte ik kennis met zoveel verschillende mensen en hun doelgroepen, gepaard met heel veel respect. Misschien vind ik dat ook wel gewoon het meest interessant: steeds een kijkje in andermans keuken!

“Laten we het gewoon eens doen” is denk ik een quote die ik vaak zeg tijdens trainingen. Uiteindelijk leer je daar ook het meest van: de casus of opdracht gewoon ervaren. Daar ontstaan de mooiste verrassingen!

Trainingsacteur Academie