Versnelde Trainingsacteur Basisopleiding

4 Daagse opleiding om succesvol trainingsacteur te worden

Versnelde basisopleiding trainingsacteur (zomer/winter opleiding)

Hoor jij vaker dat het acteren in rollenspelen echt iets voor jou is en geniet jij van acteren? Ben jij goed in het werken met mensen? Dan is de opleiding trainingsacteren bij de Trainingsacteur Academie echt iets voor jou!

Trainingsacteren is een vak waar veel bij komt kijken. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele trainingsacteurs worden op vele plekken ingezet zoals bij assessments, allerhande trainingen, examens etc.

De versnelde opleiding tot professioneel trainingsacteur bij de Trainingsacteur Academie duurt 4 dagen en leert je alles om aan de slag te kunnen gaan als professioneel trainingsacteur. De groepen zijn niet groter dan 8/11 cursisten.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding begint met het leren van de basis van het trainingsacteren. Hierin maken we kennis met elkaar en gaan we kijken wat het vak van trainingsacteur inhoudt. Welke competenties heb ik nodig? Hoe leer ik als trainingsacteur afstemmen op de ander en acteren bij assessments? Wat zijn de do’s en don’ts.

In de opleiding leer je welke competenties er voor een trainingsacteur nodig zijn en hoe trainingssessies opgebouwd worden. Een belangrijk onderdeel waar we veel aandacht aan besteden is het feedback geven als trainingsacteur en samenwerken met een trainer.

Verder leren we in deze basistraining hoe je een ander kunt coachen, uitdagen, stimuleren en ondersteunen om zijn of haar gewenste doelen te halen.

Opleidingsdag 1

Ochtend (09.30 – 12.30 uur) : Basis van het Trainingsacteren

We maken kennis met elkaar en het vak van trainingsacteur. We oefenen met situaties uit de praktijk, spelen rollen en leren omgaan met agressie, angst, onzekerheid e.d. Hoe kun je als trainingsacteur de ander leren om te gaan met moeilijke, agressieve klanten, a-relaxte situaties, spanning, stress en emoties? We oefenen met het voeren van moeilijke gesprekken en oefenen met feedback. 

Middag (13.30 – 18.00 uur): Improviseren en rollen spelen

Binnen het bedrijfsleven is steeds meer vraag om mensen te leren improviseren en om te gaan met het hier en nu. In deze module leer je hoe je mensen kan begeleiden, wat improviseren inhoudt en hoe je de diverse tools kunt inzetten binnen bedrijfstrainingen.

We improviseren op en rond een thema, een regie, spelen in het hier en nu en met het wie, wat, waar. We leren wat er nodig is om de ander te laten schitteren, gaan bezig met samenwerken en weten wat er bedoeld wordt met het herkennen van aanbod en probleem. Dit alles doen we in een trainingsgerichte situatie.

Opleidingsdag 2

Ochtend (09.30 – 12.30 uur): De theorie en corporate knowledge big 5

We gaan bezig met de theoretische achtergrond. Als trainingsacteur moet je je kunnen afstemmen en nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. In deze module oefenen we met finetunen, inleven, afstemmen en schakelen.

Middag (13.30 – 18.00 uur): Afstemmen, schakelen, finetunen

In de middag oefenen we in een praktijksituatie hoe je de theoretische achtergrond kunt integreren in de praktijk. Ook oefenen we met improvisatie in een meer trainingsgerichte situatie.

 

Opleidingsdag 3 

Ochtend (09.30-12:30 uur)Werken met weerstand en agressie

In de ochtend leer je de theorie over hoe je om moet of kunt gaan met weerstand en agressie.

Dit is een onderdeel dat veel aandacht heeft in het bedrijfs- en instellingsleven. Op deze dag ervaar je hoe zo’n training eruit ziet en gebruiken we een agressiemodel om je te leren wat het juiste gedrag is om agressie te laten de-escaleren en hoe je dit als trainingsacteur gebruikt binnen een agressietraining.

Middag (13.30-18.00 uur): Werken met methodieken, patronen, schema’s en basisbehoeften.

We oefenen in een praktijksituatie hoe je de theoretische achtergrond kunt integreren in de praktijk.

Theorie: mensen reageren vaak onbewust vanuit oude patronen, schema’s en valkuilen. Vaak zit hier een basisbehoefte onder die niet vervuld wordt. Op deze dag leer je welke schema’s en patronen vaak voorkomen, hoe je deze kan herkennen alsook doorbeken. Kennis hebben van patronen en basisbehoeften is zeer waardevol als je werkzaam bent als coach of trainingsacteur.

 

Opleidingsdag 4

Ochtend (09.30-12.30 uur): Ontwikkel je eigen Stijl / Oefenen met een professionele acteur

Op deze dag je ontwikkel je je eigen stijl van spelen en acteren en onderzoek je waar precies je specialiteit en talenten als trainingsacteur liggen. Je leert de fijne kneepjes van het vak van een professionele trainingsacteur. De acteur weet door ervaring wat wel en niet werkt en helpt bij de laatste knelpunten waar je tegenaan kunt lopen als beginnend trainingsacteur.

Middag (13.30-18.00): Het assessment

Je kunt meteen na de opleiding gaan voor het examen. Je krijgt een casus en werkt met een professionele trainingsacteur als klant. Leg je de proeve van bekwaamheid met een voldoende of goed af dan ontvang je het certificaat en word je (als je dat wil) ingeschreven in het acteursbestand van de Trainingsacteur Academie. Het examen duurt ongeveer 30 minuten.

 

Vaardigheden: 

  • Acteren (m.n. toegepast acteren)
  • Helikopterview;
  • Feedback geven;
  • Adviseren (van de trainer m.n. op inzet trainingsacteur en werkvormen)
 
 

Persoonlijke Eigenschappen:

openheid (V)** verbinding maken (V) samenwerken (V) ontwikkelingsgerichtheid (V) creativiteit (D) reflectievermogen (D) zelfbewustzijn (K) ondernemend handelen (K) 

Voor het stage lopen bij trainingen van Match-it en ingeschreven worden bij de de Trainingsacteur Academie is het examen verplicht.

Deze opleiding is op MBO/HBO niveau.

Kosten:

€ 2750,- btw vrijgesteld inclusief examen, lunch, avondeten en overnachting en assessment.

De opleiding gaat door vanaf 6 personen.

Alle prijzen zijn btw vrij, inclusief handboek, inclusief handouts, koffie/thee, lunch, frisdrank, schrijfgerei. Alle data zijn onder voorbehoud. Er wordt op tijd bekend gemaakt wanneer een cursus wordt geannuleerd of verplaatst.

Schrijf je in

Ga naar opleidingsdata voor ons cursusaanbod!

Trainingsacteur Academie