Hoor jij vaker dat het acteren echt iets voor jou is?
Dan is de opleiding Trainingsacteren echt iets voor jou!
Geniet jij van het spelen van een rol?
Dan is de opleiding Trainingsacteren echt iets voor jou!
Ben je goed met mensen?
Dan is de opleiding Trainingsacteren echt iets voor jou!

Versnelde opleiding Trainingsacteur

4 Daagse opleiding om succesvol trainingsacteur te worden​
Trainingsacteren is een vak waar veel bij komt kijken. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Als professioneel trainingsacteur kun je op vele plekken worden ingezet, zoals bij assessments, bedrijfstrainingen, examens en nog veel meer.
De versnelde opleiding tot professioneel trainingsacteur bij de Trainingsacteur Academie duurt 4 dagen, waarin je alles leert om aan de slag te kunnen gaan als professioneel trainingsacteur. De groepen zijn niet groter dan  ongeveer 10 cursisten.

De opleiding begint met het leren van de basis van het trainingsacteren. Hierin maken we kennis met elkaar en gaan we kijken wat het vak van trainingsacteur inhoudt. Welke competenties heb ik nodig? Hoe leer ik als trainingsacteur afstemmen op de ander en acteren bij assessments? Wat zijn de do’s en don’ts.

In deze opleiding leer je welke competenties er voor een trainingsacteur nodig zijn en hoe trainingssessies opgebouwd worden. Ook een belangrijk onderdeel waar we veel aandacht aan besteden is het feedback geven als trainingsacteur en samenwerken met een trainer.

Verder leren we in deze basistraining hoe je een ander kunt coachen, uitdagen, stimuleren en ondersteunen om zijn of haar gewenste doelen te halen.

Tijdens de training ontwikkel je je eigen stijl van spelen en acteren. Je onderzoekt en ontdekt waar jouw specialiteiten en talenten als trainingsacteur liggen. 

Je krijgt inzicht in het werkveld en start direct met het opbouwen van jouw netwerk als trainingsacteur!

Deze vaardigheden ga je leren:

Deze persoonlijke eigenschappen ontwikkel je:

Zo ziet de opleiding eruit!

Opleidingsdag 1​

Ochtend (09.30 – 12.30 uur) : Basis van het Trainingsacteren

We maken kennis met elkaar en het vak van trainingsacteur. We oefenen met situaties uit de praktijk, spelen rollen en leren omgaan met agressie, angst, onzekerheid e.d. Hoe kun je als trainingsacteur de ander leren om te gaan met moeilijke, agressieve klanten, a-relaxte situaties, spanning, stress en emoties? We oefenen met het voeren van moeilijke gesprekken en oefenen met feedback. 

Middag (13.30 – 18.00 uur): Improviseren en rollen spelen

Binnen het bedrijfsleven is steeds meer vraag om mensen te leren improviseren en om te gaan met het hier en nu. In deze module leer je hoe je mensen kan begeleiden, wat improviseren inhoudt en hoe je de diverse tools kunt inzetten binnen bedrijfstrainingen.

We improviseren op en rond een thema, een regie, spelen in het hier en nu en met het wie, wat, waar. We leren wat er nodig is om de ander te laten schitteren, gaan bezig met samenwerken en weten wat er bedoeld wordt met het herkennen van aanbod en probleem. Dit alles doen we in een trainingsgerichte situatie.

Opleidingsdag 2

Ochtend (09.30 – 12.30 uur)De theorie en corporate knowledge big 5

We gaan bezig met de theoretische achtergrond. Als trainingsacteur moet je je kunnen afstemmen en nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. In deze module oefenen we met finetunen, inleven, afstemmen en schakelen.

Middag (13.30 – 18.00 uur): Afstemmen, schakelen, finetunen

In de middag oefenen we in een praktijksituatie hoe je de theoretische achtergrond kunt integreren in de praktijk. Ook oefenen we met improvisatie in een meer trainingsgerichte situatie.

Opleidingsdag 3

Ochtend (09.30-12:30 uur): Werken met weerstand en agressie

In de ochtend leer je de theorie over hoe je om moet of kunt gaan met weerstand en agressie.

Dit is een onderdeel dat veel aandacht heeft in het bedrijfs- en instellingsleven. Op deze dag ervaar je hoe zo’n training eruit ziet en gebruiken we een agressiemodel om je te leren wat het juiste gedrag is om agressie te laten de-escaleren en hoe je dit als trainingsacteur gebruikt binnen een agressietraining.

Middag (13.30-18.00 uur): Werken met methodieken, patronen, schema’s en basisbehoeften.

We oefenen in een praktijksituatie hoe je de theoretische achtergrond kunt integreren in de praktijk.

Theorie: mensen reageren vaak onbewust vanuit oude patronen, schema’s en valkuilen. Vaak zit hier een basisbehoefte onder die niet vervuld wordt. Op deze dag leer je welke schema’s en patronen vaak voorkomen, hoe je deze kan herkennen alsook doorbeken. Kennis hebben van patronen en basisbehoeften is zeer waardevol als je werkzaam bent als coach of trainingsacteur.

Opleidingsdag 4

Ochtend (09.30-12.30 uur): Ontwikkel je eigen Stijl / Oefenen met een professionele acteur

Op deze dag je ontwikkel je je eigen stijl van spelen en acteren en onderzoek je waar precies je specialiteit en talenten als trainingsacteur liggen. Je leert de fijne kneepjes van het vak van een professionele trainingsacteur. De acteur weet door ervaring wat wel en niet werkt en helpt bij de laatste knelpunten waar je tegenaan kunt lopen als beginnend trainingsacteur.

Middag (13.30-18.00): Het assessment

Je kunt meteen na de opleiding gaan voor het examen. Je krijgt een casus en werkt met een professionele trainingsacteur als klant. Leg je de proeve van bekwaamheid met een voldoende of goed af dan ontvang je het certificaat en word je (als je dat wil) ingeschreven in het acteursbestand van de Trainingsacteur Academie. Het examen duurt ongeveer 30 minuten.

Wacht niet langer en schrijf je in!

Klik op inschrijven om de opleidingsdata te bekijken en je in te schrijven voor de eerstvolgende basisopleiding tot trainingsacteur bij jou in de buurt.

Assessment

Je kunt in overleg opgaan voor het examen. Je krijgt een casus en werkt met een professionele trainingsacteur als klant. Leg je de proeve van bekwaamheid met een voldoende of goed af, dan ontvang je het certificaat en word je ingeschreven (als je dit wil) in het acteursbestand van de Trainingsacteur Academie. Het examen duurt ongeveer 30 minuten.

Ervaringsplaatsen

 • Onder ervaringsplaatsen verstaan wij de mogelijkheid (indien er genoeg plaatsen zijn eenmaal bij een training trainingsacteur mee te draaien als acteur (half dagdeel).
 • Voor ervaringsplaatsen bij trainingen van Match-it en ingeschreven worden bij de de Trainingsacteur Academie is het examen verplicht.
 • U kunt zelf een datum en training kiezen uit de door ons geselecteerde lijst. 
 • Ervaringsplaatsen zijn optioneel en kunnen alleen doorgang vinden bij voldoende aanbod van ervaringsplaatsen.

4-Daagse Versnelde opleiding
trainingsacteur

De opleiding gaat door vanaf 6 personen
2750 btw vrijgesteld
 • INCLUSIEF
 • Het Handboek Trainingsacteren ter waarde van € 22,50
 • Handouts van alle opleidingsdagen
 • Schrijfgerei
 • Koffie, thee en frisdrank
 • Een heerlijke lunch
 • Een lekker diner
 • Overnachting
 • Assessment

Wacht niet langer en schrijf je in!

Klik op inschrijven om de opleidingsdata te bekijken en je in te schrijven voor de eerstvolgende basisopleiding tot trainingsacteur bij jou in de buurt.

Trainingsacteur Academie