Blok 1: introductie

In blok 1: leer je de theorie hoe je om moet gaan als trainingsacteur binnen trainingen met als onderwerp weerstand en agressie.

Dit is een onderdeel dat veel aandacht heeft in het bedrijfs- en instellingsleven. In dit blok ervaar je hoe een dergelijke training eruit ziet, wat dit betekent voor jou als trainingsacteur en gebruiken we een agressiemodel om je te leren wat het juiste gedrag is om agressie te laten de-escaleren en hoe je dit als trainingsacteur gebruikt binnen een agressietraining. We kijken naar de verschillende vormen van agressie en hoe je deze kan neerzetten in je spel.

Acteren binnen agressietrainingen is een mooi maar ook kwetsbaar gegeven. Vaak rust er een taboe op het thema boosheid en zeker op het thema agressie. Werken als trainingsacteur binnen intimidatie, weerstand en agressietrainingen zal niet voor iedere trainingsacteur zijn weggelegd. Belangrijk is om te kijken wat heb jij met boosheid en/of agressie en hoe kan je dit op een gezonde gecontroleerde manier in je spel inzetten?

Trainingsacteur Academie