Master zorg & psychiatrie

Welkom

Vroeg of laat krijgen we er in ons privéleven of op het werk allemaal mee te maken. Psychiatrie klinkt zwaar maar heeft vele gradaties en uitingsvormen. Van even in een dipje zitten tot een zware depressie hebben. De maatschappij waarin we leven is complexer geworden en de druk om te presteren op verschillende gebieden is groot. Dit leidt tot meer mensen die zorg nodig hebben of met psychische problemen kampen. Voor bijvoorbeeld werkgevers is het belangrijk dat het goed gaat met hun medewerkers.  

Daarnaast zijn er ook mensen die gediagnosticeerd zijn met persoonlijkheidsproblematiek. De vraag hoe betrokken professionals hier mee om moeten gaan, wordt steeds groter. Het oefenen met gesprekstechnieken, therapievormen en nieuw gedrag heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. 

Trainingsacteren in de zorg en psychiatrie is niet iets wat je er zomaar bij doet als trainingsacteur. Het zijn specifieke ziektebeelden en stoornissen waar je goed van op de hoogte moet zijn.  

In deze module leer je de psychiatrische ziektebeelden kennen, realistisch neerzetten en leer je in en uit je rol, feedback geven.  

Bijvoorbeeld: Hoe speel je op een realistische manier iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis, iemand met een autistische stoornis, een manisch/depressief persoon of iemand met een conversiestoornis? 

Tegelijkertijd is het misschien minstens zo belangrijk om het gedrag te laten zien dat de cursist wil oefenen. Het uitvragen van het leerdoel blijft dus erg belangrijk. Want immers alleen op die manier kan je daadwerkelijk aansluiten bij het gevoel, het leerdoel en de behoefte van de cursist.  

Download hier de bestanden voor aanvullende informatie:
Spelinstructies Zorg & Psychiatrie 

 

Training Inhoud

Uitklappen
Trainingsacteur Academie