Master assessments

Welkom

Een trainingsacteur is gespecialiseerd in het spelen van een rol binnen een leersituatie.
Als assessment acteur zet je je vaardigheden in om een beoordeling van je tegenspeler mogelijk te maken. Deze beoordeling kan plaatsvinden binnen een officieel assessment bij sollicitaties of als onderdeel van een training of coaching traject.
Zowel bij een assessment als in een training- of coachingstraject is het doel voor de trainingsacteur om de kandidaat of deelnemer ruimte te geven zijn of haar competenties te laten zien
Als assessment trainingsacteur roep je tijdens het rollenspel competenties en gedragskenmerken op, behorende bij een functieprofiel of trainingsdoel. Je bent toetsingsmateriaal en een belangrijke facilitator voor de kandidaat of deelnemer om te laten zien wat hij of zij in huis heeft. Met andere woorden, met jouw spel kun je bepalend zijn of iemand wel of niet goed uit de verf komt tijdens het assessment.

Leerdoelen:

  • Je leert in deze master hoe je, door af te wachten, het niveau van de kandidaat op kunt zoeken. Tegelijkertijd leer je ook het niveau of gedrag te bepalen dat de kandidaat dient te behalen.
  • Je leert het gedrag van de kandidaat te spiegelen waardoor je hem of haar helpt de competenties en kwaliteiten te laten zien die hij in huid heeft.
  • Je leert binnen een assessment het moment te bepalen waarop voldoende gedrag is getoond om het spel af te ronden.
  • Je hebt kennis over het verloop van een assessment.
  • Je bent in staat een casus op te zetten die aansluit bij het assessment of de
    training en die de kandidaat of deelnemer in staat stelt de benodigde competenties te laten zien

Het grote verschil tussen een training en een assessment is dat er bij een assessment een beoordeling plaatsvindt. Daarnaast is een assessment een één-op- één situatie, zonder andere deelnemers, alleen de adviseur of psycholoog kijkt toe. Trainingsacteur binnen assessments is mede hierom wel het ultieme waar je als trainingsacteur naar toe kan werken.

Trainingsacteur Academie